Travel is my dream

WASHINGTON & BEYAZ SARAY-WASHINGTON ANITI-LINCOLN ANITI

 WASHINGTON & BEYAZ SARAY-WASHINGTON ANITI-LINCOLN ANITI:Bu videomda sizleri BEYAZ SARAY (WHITE HOUSE),WASHINGTON ANITI VE LINCOLN ANITI'nı gezdireceğim.ABONE olduğunz ve İZLEDİĞİNİZ için TEŞEKÜRLER. Şüphesiz Washington DC’nin en popüler yerlerinden biri olan Beyaz Saray, ABD başkanlarının konakladığı yer. Yani hemen hemen herkesin izlediği dizilere veya filmlere konu olmuş oldukça sade bir bina.

Saray gibi görünmediğinden dolayı, burası mı Beyaz Saray ? diyebiliyorsunuz. Bu yüzden çok şaşalı bir yapı beklemeyin. Beyaz Saray’ın içini gezmek biraz zor ve uğraştırıcı.George Washington dışındaki her başkanın evi olmuş Beyaz Saray, aslen James Hoban tarafından 1792 yılında yapılmış. Fakat, 1814 yılında İngilizler burayı yakmış ve 1818’de de yeniden inşa edilmek zorunda kalmış. Şehirdeki en ünlü yerlerden biri olan ”Washington Anıtı” dünyanın en yüksek dikilitaş ünvanına sahiptir. Amerika’nın ilk Cumhurbaşkanı olan George Washington adına yapılmış olan bu anıt 169 metre yüksekliğinde. Amerika tarihinin en önemli simge yapılarından biri olarak sayılan bu anıtın turistler tarafından oldukça fazla rağbet görmesinin en önemli nedenlerinden biri, bu anıtın bulunduğu yerin şehrin güzel bir panoramik manzarasını sunmasıdır. Şehirdeki en popüler yapılardan biri olan Lincoln Anıtı görülmeye değer muhteşem yerlerden. 16. Amerikan Başkanı olan Abraham Lincoln anısına yaptırılmış olan bu anıtın inşaati 13 yıl sürmüş. Aynı anıtı 5 Amerikan Dolar banknotu arkasında da görebilirsiniz.Anıt, 1922’de, Lincoln’ün hayatta kalan oğlu Robert Todd’un katılımıyla gerçekleştirildi.

WASHINGTON & BEYAZ SARAY-WASHINGTON ANITI-LINCOLN ANITI WASHINGTON & BEYAZ SARAY-WASHINGTON ANITI-LINCOLN ANITI Reviewed by ARİF ÇELİK (ARKO35) on Temmuz 31, 2022 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Travel

Tema resimleri MichaelJay tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.