Travel is my dream

ROTERDAM & HOLLANDA (AVRUPA GEZİM 2023 )


 HOLLANDA & ROTERDAM : 
Avrupa gezime başladığım Hollanda'nın Amsterdam şehrinden sonra geldiğim Roterdam şehrinde 24 saat kaldığım zamanda sizlere bu şehirden gördüklerimi aktardığım bu videomda Roterdam'ın Küp Evleri, Willemsbrug köprüsü ile Erasmusbrug köprüsü arasında yapmış olduğum sahil yürüyüşü ile Markthal içinde Alışveriş yerinin olduğu ve Konut - Ofis binasını gezdim.Sabah 11 de geldiğim ertesi gün sabah 11 de ayrılıp Den Haag'a gittiğim Roterdam gezime buyrun.İzlediğiniz için teşekürler. Küp Evler, Piet Blom tarafından tasarlanan bir yapı. Sadece Rotterdam’ın değil, muhtemelen dünyanın en sıradışı mimari örneklerinden biri olan kompleks yapıyı ormandan esinlenerek tasarlayan Blom, eserlerini de ahşaptan yaratmış. Bir çok farklı şeyin yapılabileceği güvenli bir cennet olarak düşündüğü bu ufak köyü, dev bir şehrin içinde yaşatmak istemiş.

Evler, zemin seviyesinin üstünde, hatta altlarından yol geçiyor. Dışarıdan bakıldığında 45 derece eğik duran küpler, kentsel bir çatıda yaşamak prensibiyle yapılmış. Tek olarak ağacı, yan yana durunca da ormanı temsil eden küp evleri kişi başı 2 Euro’ya gezebileceğiniz, içi tamamen mobilyalarla döşenmiş bir sergi evide var. Ya da benim yaptığım gibi Stayokay Rotterdam Cube Hostel’da bir gün kalarak içindeki yaşamıda deneyimlemiş oldum . Markthal, şimdiye kadar gördüğüm en güzel ve en ilginç modern kapalı pazar yeri diyebilirim. Küp evlerin tam karşısında nefis ve yenilikçi bir yer. Bir tasarım şehrinin pazar yeri de böyle olmalıydı zaten. Rotterdam Blaak bölgesinde yer alan pazar yeri, dışarıdan bakıldığından bir uçak hangarına benziyor. Her iki tarafından da pazar yerine girilebiliyor. Alt katında park yeri var, üst katlarda ise evler oldukça lüks. Rotterdam’ın yeni kapalı pazar alanı Markthal, içeri girer girmez tavandan kocaman meyve ve sebzelerin üstünüze düştüğünü ve harikalar diyarındaki tavşanın deliğine girmişsiniz gibi hissettiriyor. Devasa mimarisi ve ilginç renkleriyle göze çarpan kapalı pazar yeri Markthall’de 20’den fazla dükkân ve 9 adet de restoran bulunuyor. Yeme, içme ve alışveriş için güzel bir yer.Kahve molası ve yemek için ideal bir yer .
ROTERDAM & HOLLANDA (AVRUPA GEZİM 2023 ) ROTERDAM & HOLLANDA  (AVRUPA GEZİM 2023 ) Reviewed by ARİF ÇELİK (ARKO35) on Kasım 11, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Travel

Tema resimleri MichaelJay tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.