Travel is my dream

Güney Kore & SEUL'den BUSAN'a Tren Yolculuğum & KORE TÜRK ŞEHİTLİĞİ Ziyaretim


 SEUL'den BUSAN'a Tren Yolculuğum & KORE TÜRK ŞEHİTLİĞİ Ziyaretim:
Güney Kore'nin Seul şehrinden Busan'a internetten aldığım hızlı tren biletim ile gidip Busan'da otele yerleştikten sonra ilk gittiğim yer BUSAN TÜRK ŞEHİTLİĞİ Oldu. Birleşmiş Milletler Anıt Mezarlığı, Güney Kore'nin Busan kentinde bulunan ve Birleşmiş Milletler tarafından yaptırılmış olan şehitliktir. Kore Savaşı'nda ölmüş BM Çokuluslu Gücü'nün askerleri için yaptırılmıştır. Şehitlik içerisinde Türk askerlerinin yattığı kısıma "Pusan Türk Şehitliği" adı verilmiştir. Savaşın başından Temmuz 1953'teki ateşkese kadar geçen sürede toplam 14.936 Türk askeri Kore'de görev aldı. BM'nin çağrısıyla Kore Savaşı'na en çok asker gönderen ülkelerden Türkiye'nin savaşta kaybettiği 721 askerden 462'sinin naaşı bu anıt mezarlıkta bulunuyor.Anıt mezarlıkta Türk şehitlerin yanı sıra 40 Amerikalı, 122 Hollandalı, 32 Yeni Zelandalı, 281 Avustralyalı, 381 Kanadalı, 47 Fransız, 1 Norveçli, 37 Güney Koreli , 11 Güney Afrikalı, 890 İngiliz ve milliyeti bilinmeyen 15 asker yatıyor.

Türkiye-Kore dostluğunun en büyük sembolü niteliğindeki şehitliği ziyaret eden Türklerin yanı sıra her yaştan Koreli de burada Türkiye'nin yaptığı fedakarlığı hatırlayarak kahraman Mehmetçiği minnetle anıyor.
Güney Kore & SEUL'den BUSAN'a Tren Yolculuğum & KORE TÜRK ŞEHİTLİĞİ Ziyaretim Güney Kore & SEUL'den BUSAN'a Tren Yolculuğum & KORE TÜRK ŞEHİTLİĞİ Ziyaretim Reviewed by ARİF ÇELİK (ARKO35) on Temmuz 14, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Travel

Tema resimleri MichaelJay tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.