Travel is my dream

SİNGAPUR GEZİM & Garden By The Bay,Super Tree Grow,Skyway,Marina By Sands


 SİNGAPUR GEZİM & Garden By The Bay,Super Tree Grow,Skyway,Marina By Sands:Singapur'daki gezimin bu bölümünde Garden By the Garden (Körfez Bahçeleri)ni gezeceğiz.Bu bölgedeki Çiçek kubbesi(Flower Dome),Süper Ağaç Krusu(Super Tree Grow),Gökyüzü Asma Yol(Skyway) ve Muhteşem üç bina ve tepesindeki sonsuz havuzlu katı ile ve alışveriş merkezi olan lüks tatil kompleksin bulunduğu yer olan Marina By Sands'den görüntüler izleyeceksiniz.Abone olmayı ve Beğenmeyi unutmayalım. Flower Dome'un güzelliği ve muazzam büyüklüğü karşısında hayrete düşeceksiniz - bu mağaramsı, soğutulmuş kış bahçesi en büyük cam sera için Guinness Dünya Rekoru'nu elinde tutuyor! Çiçek Kubbesi'nin hacmi şuna eşittir: 75 adet olimpik yüzme havuzu Çiçek Kubbesi ile kaplıdır 3.332 cam panel Çiçek Kubbesi'ndeki sıcaklık şu aralıklarda değişir: 23°C ila 25°CFlower. Çatı, bitkiler için en iyi ışığı sağlarken güneş ısısını en aza indiren özel olarak seçilmiş camla kaplanmıştır; böylece kış bahçesinin daha verimli bir şekilde soğutulması mümkün olur. İçinde çiçek tarlası ve Baobablar, Sukulent Bahçesi, Avustralya Bahçesi, Güney Afrika Bahçesi, Güney Amerika Bahçesi, Zeytinlik, Kaliforniya Bahçesi ve Akdeniz Bahçesi olmak üzere sekiz başka bahçeye sahiptir. Bu sekiz bahçe, beş farklı kıtadan Akdeniz ve yarı kurak bölgelerden egzotik çiçekler ve bitkiler sergilemektedir. Süper Ağaç Korusu (Super tree Grove), Süper ağaçlar, 25 metre (82 ft) ile 50 metre (160 ft) arasında değişen yükseklikleriyle Bahçelerin manzarasına hakim olan 18 ağaç benzeri yapıdır. Grant Associates tarafından, Atelier One ve Atelier Ten'in yaratıcı mühendisliğiyle tasarlanmış ve tasarlanmıştır. Bunlar, dikim, gölgeleme ve bahçeler için çevresel motorlar olarak çalışma gibi çok sayıda işlevi yerine getiren dikey bahçelerdir.Ziyaretçilerin Bahçelerin panoramik hava manzarasının keyfini çıkarması için iki büyük Süper Ağaç arasında yükseltilmiş bir yürüyüş yolu, Skyway bulunmaktadır . Süper dikey bahçeler Süper ağaçlar'da 200'den fazla tür ve çeşitte bromelia, orkide, eğrelti otu ve tropikal çiçekli tırmanıcı bitkilerden oluşan 162.900'den fazla bitki ekiliyor.Yerden 22 metre yükseklikte bulunan Skyway, ziyaretçilerine yerden yüksekte süzülme hissi yaşatmak için inşa edildi. Marina Bay Sands ve Singapore Flyer gibi ikonların görülebildiği bu havadan yürüyüş yolunun tepesinden, Bahçelerin Marina Körfezi silüetine karşı muhteşem manzarasının tadını çıkarın.Süper ağaçların 11 tanesi, güneş enerjisi üretmek için fotovoltaik hücreler gibi çevresel açıdan sürdürülebilir işlevlerle donatılmıştır.Her bir Süper Ağaç dört bölümden oluşuyor: takviyeli beton çekirdek, gövde, canlı deri için dikim panelleri ve gölgelik.Marina Bay Sands, Singapur'da Downtown Core'da Marina Bay'de bulunan bir lüks otel kompleksidir. Otel, 23 Haziran 2010 tarihinde açılmış olup 17 Şubat 2011 yılında tam olarak açıldı. Moshe Safdie tarafından tasarlanmıştır.

Kompleks, 194 metre yüksekliğinde ve 50 katlı üç binadan oluşmaktadır. Komplekste, 2,561 odalı bir otel, 120,000 metrekarelik bir kongre sergi merkezi, 74,000 metrekarelik Marina Bay Sands alışveriş merkezi, bir müze, iki büyük tiyatro, "ünlü şef" restoranları, iki yüzen Kristal Köşk, sanat-bilim sergileri ve 500 masa ve 1,600 slot makinesi ile dünyanın en büyük atriyum kumarhanesi bulunmaktadır. Ek olarak, 3,900 kişi kapasiteli 340 metre uzunluğunda SkyPark ve kuzey kulesini 67 metre yükselten dünyanın en büyük halka açık dirsekli platformunun tepesinde yer alan 150 metrelik bir sonsuzluk havuzu bulunmaktadır.
SİNGAPUR GEZİM & Garden By The Bay,Super Tree Grow,Skyway,Marina By Sands SİNGAPUR GEZİM & Garden By The Bay,Super Tree Grow,Skyway,Marina By Sands Reviewed by ARİF ÇELİK (ARKO35) on Ağustos 16, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Travel

Tema resimleri MichaelJay tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.